Oznamy z 16. 2.

17.02.2020 06:48

 

6. neděle v mezidobí                          

 

Liturgický kalendář:

v sobotu Svátek Stolce sv. Petra.

 

1. Papež František vybízí k naléhavé modlitbě: Za všechny zasvěcené, aby zdrojem jejich činnosti bylo srdce hořící pro Pána. Svatý Otec upřesňuje, že „zasvěcený“ je každý křesťan, jehož srdce má hořet pro Pána a vyhlížet jeho definitivní Příchod.

2. Centrum pro pastoraci nemocných bude pořádat na Arcibiskupství v Olomouci formačně vzdělávací kurz pro dobrovolníky ve zdravotnictví. Bližší informace naleznete ve vývěsní skříňce nebo ZDE.

3. Charita Valašské Klobouky oznamuje, že zahájila novou službu Domácí zdravotní péči, bližší informace naleznete ve vývěsní skříňce.

4. Arcibiskupství Olomouc nabízí zájemcům aktivitu na postní dobu s názvem POSTNÍ KAPKY 2020. Bližší informace naleznete ve vývěsní skříňce, ZDE nebo na webu postnikapky.cz 

5. Příští pátek po večerní mši svaté zvu na setkání rodiče dětí, které se připravují k Prvnímu svatému přijímání.

6. Příští neděli se bude konat sbírka Haléř svatého Petra. Tato sbírka je určena pro pomoc celosvětové církvi a podporu nejpotřebnějších lidí.

7. Pán Bůh zaplať nejmenované osobě za dar na kostel.

8. Děkujeme za úklid skupině z Nedašovy Lhoty, příští sobotu bude uklízet třetí skupina z Nedašova.

 

Připomínáme možnost zúčastnit se v neděli v pastoračním domě ve Valašských Kloboukách od 16:30 hod. "Děkanátní biblické hodinky". V neděli 23. 2. bude tématem "Kolik dní Bůh potřeboval" provázet o. Andrzej Bystrzycki.

 

Zajímavá akce - svědectví o tom, jak Bůh sestupuje na člověka. Více informací ZDE