Oznamy - Slavnost Nejsvětější Trojice

12.06.2022 18:39

 

                                                                               12. 6. 2022

Slavnost Nejsvětější Trojice

 

Liturgický kalendář:

čtvrtek Slavnost Těla a Krve Páně (Boží tělo).

 

  1. Dnes na Slavnost Nejsvětější Trojice bude sloužena mše svatá v 10:00 u kapličky v Návojné.
  2. Zítra bude mše svatá ráno v 7:00 hod. a odpoledne v 16:00 hod. jste zváni na fatimskou pobožnost do Brumova. Hlavním kazatelem bude o. Jan Svozilek, kaplan z Luhačovic.
  3. Ve čtvrtek na Slavnost Těla a Krve Páně bude sloužena mše sv. ráno v 7:00 a večer v 18:00. Po večerní mši sv. bude průvod s Nejsvětější Svátostí. Prosíme o vytvoření oltářů. Srdečně zveme děti, které letos přistoupily k prvnímu sv. přijímání, družičky, krojované, muzikanty a všechny, kteří se mohou zúčastnit tohoto procesí naší obcí.
  4. Zapisování úmyslů mší svatých na 2. pololetí bude probíhat v pondělí 20. června od 15:00 hod. na faře.
  5. Připravili jsme si pro Vás soutěž s názvem Rodinná tajenka. Zadání tajenky naleznete na ZDE. Vyplněné a podepsané tajenky přinášejte do kostela do neděle 19.6., kdy na mši sv. v 9:00 hodin proběhne závěrečné slosování. Odměněna bude každá zapojená rodina. Více informací v případě potřeby poskytne Laura Fojtíková.
  6. V sobotu 25. června Vás srdečně vás zveme na celodenní pěší pouť z Brumova do Pruského (cca 22 km). Vyrážíme od kostela sv. Václava v Brumově v 8:15 hod., pak 10:30 pod Okršliskem Dovoz do Brumova a odvoz z Pruského je ve vlastní režii. V Pruském se posilníme gulášem ze lhotského divočáka. Podrobnější informace najdete ZDE.
  7. Děkujeme Bohu známým osobám, kteří přispěli v tomto týdnu na kostel osobním darem.
  8. Děkujeme za úklid kostela skupině z Nedašove Lhoty, příští sobotu bude uklízet skupina z 1. z Návojné.
  9. Dnes odpoledne se uskuteční v rámci ukončení projektu Amoris Laetitia ve Valašských Kloboukách děkanátní Den rodin formou pikniku. Začátek bude ve 14.00 hod mší svatou u pastoračního centra a po ní bude doprovodný program pro rodiny.
  10.  Rodinné a mateřské centrum Malenka v Brumově-Bylnici ve spolupráci s Centrem pro rodinu Ostrava srdečně zvou na soubor čtyř přednášek, které se uskuteční v červnu, září, říjnu a listopadu. Témata jsou: 1. překážky trvalého vztahu, 2. co můžeme udělat pro spokojené manželství, 3. rodina jako sociální děloha, 4. co naše děti a vnoučata od nás potřebují. Přednášky budou probíhat vždy v pátek od 17:00 hod v kavárně kulturního domu v Brumově-Bylnici, Cena za celý soubor přednášek je 500,-Kč na osobu. V ceně bude zahrnuto také malé občerstvení. Malenka bude zajišťovat hlídání dětí. První přednáška proběhne již tento pátek. Prosíme vás o závazné přihlášení v Malence nebo v sakristii. Přihlásit se mohou i jednotlivci, ne jenom manželské páry.

 

Ohlášky: V sobotu 18.6. hodlají uzavřít církevní manželství v našem kostele v Nedašově Dalibor Maniš z Valašských Klobouk a Adriana Šenkeříková Nedašova. Kdo by věděl o závažné překážce bránící v uzavření tohoto manželství, ať tak oznámí na faře.