Oznamy - 7. neděle v mezidobí

20.02.2022 18:26

 

                                                                        20. 2. 2022.

7. neděle v mezidobí

Z liturgického kalendáře:

V úterý Svátek Stolce sv. Petra, apoštola.

Ve čtvrtek Památka sv. Polykarpa, biskupa a mučedníka.

 

  1. Dnes jste zvaní do kostela v Luhačovicích už v 15:00 hod. na další setkání Amoris Laetitia. Tentokrát setkání navíc proběhne v rámci Národního týdne manželství, proto také téma "Věčnost a krása lásky" je věnováno právě manželům. Těšíme se na vás.
  2. Ve středu po večerní mši svaté zvu do kostela na setkání rodiče i dětí, které se připravují k Prvnímu svatému přijímání. Účast jednoho z rodičů je povinná.
  3. Ve čtvrtek po mši svaté bude setkání ekonomické rady na faře.
  4. Po téměř čtvrt roce byl počátkem měsíce ledna ukončen Synodální proces v naší farnosti. Synodální skupinka se sešla celkem 4x a vybrala si téma, jehož obsah rozebírala formou dialogu a vzájemného naslouchání. Jak již bylo zmíněno v říjnu minulého roku, cíl a výsledek Synody nám nebude známý hned. Přesto věříme, že výstup, který byl z naší farnosti zaslán do Olomouce, je tím malým krůčkem ke změně, která v Církvi může díky Synodě nastat. Všem, kteří se do společného putování zapojili, patří velké Pán Bůh zaplať.
  5. Schola maminek hledá posily do svého hudebního týmu. Každý nový mužský a ženský hlas i hudební nástroj je vítán. Nebojte se k nám přidat, budeme opravdu moc vděční. Setkáváme se pravidelně každý pátek přede mší sv. na choře, kde stačí za námi přijít, není třeba se nikomu hlásit. Těšíme se na Vás! 
  6. Pán Bůh zaplať všem, kteří jste přispěli na elektřinu.
  7. Příští týden bude sbírka Haléř svatého Petra.
  8. Děkujeme za úklid kostela druhé skupině z Nedašova, příští sobotu bude uklízet skupina z Ned. Lhoty.
  9. Výzva k modlitbě a postu za mírové řešení situace na Ukrajině.

Sestry a bratři, věříme v sílu společné modlitby, proto vás všechny vyzýváme, abychom se vzhledem k závažnosti k celé situaci na Ukrajině společně s naléhavostí, ale i s důvěrou v Boží moc, modlili. Zároveň vyzýváme k tomu, abychom obvyklý páteční půst obětovali na tento úmysl, a to až do té doby, než se situace uklidní. Vaši čeští a moravští biskupové.