Oznamy - 31. neděle v mezidobí

30.10.2022 10:31

 

Nedašov, 30.10. 2022

31. neděle v mezidobí

Z Liturgického kalendáře:

Úterý - Slavnost VŠECH SVATÝCH

Středa - Vzpomínka NA VŠECHNY VĚRNÉ ZEMŘELÉ

Pátek - Památka sv. Karla Boromejského, biskupa

 

  1. Milí farníci, celý následující týden budou mše svaté  slouženy v sále Kulturního domu v Nedašově.           

  PÁN BŮH ZAPLAŤ ZA MODLITBY, POCHOPENÍ A TRPĚLIVOST.

  1. V úterý na Slavnost Všech svatých a ve středu na Vzpomínku všech věrných zemřelých budou mše svaté ráno v 7:00 hod. a večer v 17:15 hod.
  2. Mše svatá a Dušičková pobožnost proběhne v sobotu 5. listopadu. Ráno v 7:00 hod. bude v Nedašově v sále Kulturního domu sloužena mše svatá a odpoledne od 14:00 hod. bude dušičková pobožnost na hřbitově.
  3. V úterý 1. listopadu odpoledne a ve středu 2. listopadu po celý den je možno při návštěvě kteréhokoliv kostela, získat plnomocné odpustky přivlastnitelné pouze duším v očistci. Kromě obvyklých podmínek (svatá zpověď, svaté přijímání a modlitba na úmysl svatého otce) je podmínkou pomodlit se při návštěvě kostela modlitbu Páně a Vyznání víry. V dalších dnech až do 8. listopadu lze získat po splnění tři obvyklých podmínek plnomocné odpustky, navštíví-li někdo hřbitov a pomodlí se tam třeba jen v duchu za zemřelé.
  4. Tento týden je první pátek v měsíci. Mše svaté budou ráno v 7:00 a večer v 17:15 hod. Hodinu před mší sv. bude možnost svaté zpovědi. Nemocné budeme navštěvovat ve čtvrtek Nedašov a v pátek Nedašovu Lhotu a Návojnou od 9:00 hod.
  5. Pán Bůh zaplať všem dětem, které se zúčastnily v říjnu modlitby svatého růžence.
  6. Soutěž na měsíc říjen. Děkujeme za Vaši účast a krásné růžence vyrobené různým způsobem. Za týden 6. 11. na mši svaté v 9:00. hod. vylosujeme ty nejlepší z Vás.
  7. Srdečně zveme děti od 1. do 5. třídy do dětského spolča, kde se můžou těšit na různé hry, tvoření, dobrodružství a mnoho dalších věcí. Těšit se můžou také na různé biblické příběhy, které nás provedou celým školním rokem. Spolčo bude vždy hodinu přede mší svatou v klubovně pod farou, pak půjdeme společně na mši svatou, kde si své děti vyzvednou rodiče. Naše první setkání bude ve čtvrtek 3. listopadu v 16:15 hod. v klubovně. Přihlášky si můžete vyzvednout po mši svaté. TĚŠÍME SE NA TEBE!
  8. Upřímné Pán Bůh zaplať všem, kteří minulou neděli přispěli ve sbírce na misijní činnost.
  9. Pán Bůh zaplať Bohu známým osobám za osobní dary na potřeby kostela a také žákům z ročníku 1991 a 1992 za dar tisíc korun.
  10. Ve dnech 25. – 26. listopadu 2022 proběhne v našem děkanátě kurz pro lektory.

Kurz je určen pro všechny, kteří čtou nebo chtějí začít číst Boží Slovo při liturgii. Účastnit se mohou i ti, kteří již osvědčení získali. Kurz je třeba absolvovat celý (oba dny).

Pro ty, kteří čtou Boží Slovo a osvědčení mají teprve získat, je nutné se přihlásit u svého faráře, aby jim mohlo být osvědčení připraveno. Z důvodu organizace se, prosím, přihlaste nejpozději do neděle 13. listopadu 2022. Vice informací ZDE.