Oznamy - 27. neděle v mezidobí

02.10.2022 07:42

 

Nedašov, 2. 10. 2022

27. neděle v mezidobí

 

           Liturgický kalendář:

Úterý - Památka sv. Františka z Assisi

Pátek - Památka Panny Marie Růžencové

 

  1. Od pondělí 3. 10. 2022 se mění čas večerních mší svatých na 17:15 hod.
  2. Milí farníci,

z důvodu výmalby interiéru kostela se budou mše svaté sloužit v náhradních prostorech v jednotlivých obcích naší farnosti.

Zde je rozpis bohoslužeb a místa jejich sloužení v době od pondělí 3. října do neděle 9. října:

 

PONDĚLÍ 3. 10. 17:15 NEDAŠOV - SÁL KULTURNÍHO DOMU

 Za + rodiče Řehákovy, jejich syna Pavla, + rodinu Poláchovu, s prosbou o Boží požehnání a ochranu, Ná 35

ÚTERÝ 4. 10. 7:00 NEDAŠOV - SÁL KULTURNÍHO DOMU

Za + rodiče z obou stran, na poděkování za dary a milosti pro živou rodinu a za duše v očistci, NL 63

STŘEDA 5. 10. 17:15 NÁVOJNÁ - SÁL ZBROJNICE

 Za + Jana Solaře, + rodiče z obou stran, + příbuzné a Boží požehnání pro živou rodinu, Ne 96

ČTVRTEK 6. 10. 17:15 NÁVOJNÁ - SÁL ZBROJNICE

Za + Anežku a Jana Miklasovy, Emílii a Antonína Ungermannovy a celé + i živou rodinu, Ne 325

PÁTEK 7. 10. 17:15 NÁVOJNÁ - SÁL ZBROJNICE

Za + Josefa a Annu Macháčovy, vnuka Pavla, rodiče Fojtíkovy a Boží ochranu pro celou živou rodinu, NL 128

SOBOTA 8. 10. 7:00 NÁVOJNÁ - SÁL ZBROJNICE

Za + rodiče Matúšů, za + rodiče Holbovy, jejich + syna, + prarodiče, ochranu a pomoc Boží pro celou živou rodinu, Ná 11

NEDĚLE 9. 10. NEDAŠOVA LHOTA - SÁL OBECNÍHO UŘÁDU

7:15 Za + Aloise Kozubíka, nemocnou manželku, + zetě Aloise, + dvoje rodiče, příbuzné a Boží požehnání a ochranu Panny Marie pro celou rodinu, Ne 18

9:00 Za + Jana Řeháka, + manželku Boženu, za rodiče z obou stran a za živou rodinu, Ná 137

10:30 Za živé a + členy Živého růžence

 

Prosíme, sledujte vždy koncem týdne farní stránky a oznamy, kde bude zveřejněn aktualizovaný seznam míst, kde budou slouženy mše svaté pro nadcházející týden.

PÁN BŮH ZAPLAŤ ZA MODLITBY, POCHOPENÍ A TRPĚLIVOST.
 

  1. Včera jsme vstoupili do měsíce, který je zvláštním způsobem zasvěcen Panně Marii Růžencové. Srdečně zveme děti ke společné modlitbě svatého růžence, a to každou středu od 16:40 hod. V tomto týdnu na Zbrojnici v Návojné.
  2. Připravili jsme si pro Vás soutěž na měsíc říjen, který je neodmyslitelně spjat s modlitbou růžence. Zadání soutěže je jednoduché – vyrobte jakýmkoliv způsobem a za použití jakýchkoliv pomůcek a materiálů originální růženec. Kreativitě se meze nekladou. Můžete tak spojit příjemné – tedy tvorbu růžence, s užitečným – s modlitbou. Soutěž je určena pro všechny věkové kategorie. Hotové a nějakým způsobem podepsané růžence přineste na mši svatou do 30. 10. Za týden 6. 11. vylosujeme ty nejlepší z Vás. V případě jakýchkoliv dotazů se obraťte na Lauru Fojtíkovou nebo Janu Surou. Prosíme, abyste koncem měsíce sledovali farní oznamy, ve kterých bude upřesněno, kde přesně (kostel, KD) se budou růžence odevzdávat a kde proběhne slosování výherců!
  3. Tento týden je první pátek v měsíci, mše svatá bude sloužena jenom večer v 17:15 hod. Hodinu před večerní mší svatou bude příležitost ke svaté zpovědi. Adorace během malovaní jsou zrušené. Nemocné budu navštěvovat ve čtvrtek Nedašov a pátek Návojnou a Nedašovu Lhotu. Vždy od 9:00 hod.
  4. Děkujeme za úklid kostela minulý týden 2. skupině z Návojné. Úklid kostela je po dobu výmalby kostela dočasně zrušen.
  5. Děkujeme všem, kteří minulý týden přispěli osobním darem na potřeby farnosti.
  6. Srdečně děkujeme všem, kteří zakoupili misijní kalendář a přispěli tým způsobem na misie. Výtěžek z prodeje kalendářů obnáší 3.540 -Kč
  7. Mše svatá za zemřelé s dušičkovou pobožností na hřbitově bude v naší farnosti v sobotu 5. listopadu od 14:00 hod.
  8. Rodinné a mateřské centrum Malenka srdečně zve na třetí přednášku z cyklu „Sobě nablízku“ s názvem „Rodina jako sociální děloha“. Přednáška se uskuteční v kavárně kulturního domu v pátek 7. října v 17.00 hod. Zveme všechny přihlášené i nové zájemce. Cena za osobu je 150,-Kč. Přednášet budou manželé Zajíčkovi z centra pro rodinu.
  9.   Nadační fond Credo ve spojení se společenstvím SMS a projekt On srdečně zvou na konferenci Společenství, která bude 7. - 8. 10. 2022 v Kongresovém centru ve Zlíně. Tato konference je určena pro všechny, kteří jsou zapojeni do křesťanských společenství, nebo by se chtěli do nějakého takového společenství zapojit. Je určena i pro ty, kteří by chtěli nějaké společenství založit a neví jak na to. Další informace a přihlášení najdete ve vitrínce a na stránkách https://www.credonf.cz/