Oznamy - 23. neděle v mezidobí

04.09.2021 12:32

 

                                                                           5. září 2021 

                               23. neděle v mezidobí

         Liturgický kalendář: ve středu Svátek Narození Panny Marie.

 

  • V letošním roce si připomínáme 1100 let od mučednické smrti svaté Ludmily, babičky sv. Václava. Svatá Ludmila je patronkou českého národa, vychovatelů, babiček, matek a vinařů. Proto se i my připojíme k tomuto výročí modlitbou ke sv. Ludmile při mši svaté.
  • Ve středu po mši svaté bude setkání pastorační rady. Ve čtvrtek po mši svaté bude setkání ekonomické rady.
  • Centrum pro rodinu ve Valašských Kloboukách v rámci roku rodiny srdečně zve na 10-ti měsíční cestu s projektem Amoris Laetitia. Vždy v jedné farnosti děkanátu VK bude od září do června probíhat v neděli setkání pro všechny, pro které je rodina důležitou hodnotou a chtějí ji podporovat. Setkání v jednotlivých farnostech se budou lišit svými tématy, proto je možné na setkání přijít každý měsíc, i do jiné farnosti. Můžete se těšit na krátké slovo k tématům z rodinného života, svědectví manželů, modlitbu, doprovodnou hudbu i na podněty, se kterými můžete dále pracovat. Začínáme ve Štítné v kostele 19. 9. v 16:00. Více informací naleznete ZDE a stránkách Centra pro rodinu ve Valašských Kloboukách. V naší farnosti proběhne toto setkání 24. 10.
  • Děkujeme za úklid kostela skupině z Ned. Lhoty, příští sobotu bude uklízet pátá skupina z Nedašova.

Ohlášky: V sobotu  11. 9. 2021  v 11.00 hod. hodlají v kostele sv. Josefa ve Štítné nad Vláří uzavřít manželství: Marek Ďulík z Nedašova a Lucie Soukupová Popova.

Kdo by věděl o nějaké závažné překážce, která by bránila v uzavření tohoto manželství, ať ji nahlásí na farním úřadě.