26. neděle v mezidobí

01.10.2023 13:30

 

FARNÍ OZNAMY

Římskokatolická                                                 

farnost Nedašov 72

Tel.: +420 605 418 325

E-mail: faranedasov@seznam.cz

1. 10. 2023

26. NEDĚLE V MEZIDOBÍ

Liturgický kalendář:
Pondělí –  Památka svatých andělů strážných,

Středa – Památka sv. Františka z Assisi,

Sobota – Památka Panny Marie Růžencové

 

  • Dnes se začíná měsíc říjen, zasvěcený Panně Marii Růžencové. Nezapomínejme na tuto nádhernou modlitbu. Srdečně zveme děti ke společné modlitbě svatého růžence každou středu od 16:40 hod.
  • Upozorňujeme, že od pondělí 2.října budou začínat večerní mše svaté v 17:15 hod.
  • Srdečně zveme děti od 1. do 5. třídy do dětského spolča, kde se můžou těšit na různé hry, tvoření, dobrodružství a mnoho dalších věcí, včetně různých biblických příběhů, které nás povedou celým školním rokem. První dětské spolčo v tomto školním roce bude v pondělí 2. října od 16:15 v klubovně. Těšíme se na každého z Vás.
  • Ve čtvrtek po večerní mši svaté srdečně zveme na hodinu tiché adorace.
  • Tento týden je první pátek, mše svaté budou slouženy ráno v 7:00 a večer v 17:15 hod. Hodinu před večerní mší svatou bude příležitost k tiché adoraci a svaté zpovědi. Nemocné budeme navštěvovat ve čtvrtek Nedašov a v pátek Nedašovu Lhotu a Návojnou. Vždy od 9:00 hod.
  • V sobotu 7. 10. od 9:00 hod. srdečně zveme na faru stávající ministranty a všechny chlapce, od 3. třídy a starší, kteří by chtěli začít ministrovat.
  • V sobotu 14. října jsme otcem biskupem Josefem Nuzíkem zváni do Štípy u Zlína k tradiční společné děkanátní pouti za obnovu rodin a nová kněžská a řeholní povolání. Z naší farnosti bude vypravený autobus, můžete se přihlašovat v zákristii cena je 200,- Kč.
  • Prosíme biřmovance, kteří si ještě nevyzvedli biřmovací lístky a dopis otce biskupa, ať si je vyzvednou v zákristii a pak vypleněné donesou na další setkáni v pátek 20. října.
  • CPR Valašské Klobouky zve v rámci celoročního projektu „JSEM“ na setkání ŽEN v sobotu 7. října od 14:00 hod. do sálu valašskoklobuckého podnikatelského centra. Téma: Obdarovaná. Těšit se můžete na rozhovor, čas ztišení, tvoření, kafíčkování, módní bazárek a hlavně modlitbu.
  • Pod chorou, na stojanu na časopisy, je možné zakoupit misijní kalendář na příští rok, doporučená cena je 200,- Kč. Výtěžek z prodeje kalendářů je určen na misie. Předem všem srdečně děkujeme.
  • Děkujeme za úklid kostela 1. skupině z Návojné, příští sobotu bude uklízet 3. skupina z Nedašova.
  • Předem avizujeme, že mše svatá za zemřelé s dušičkovou pobožností na hřbitově bude v naší farnosti v sobotu 4. listopadu ve 14:00 hod.

OHLÁŠKY:

V sobotu 7. 10. v 11:00 hod. v kostele sv. Jiljí v Bystřici pod Hostýnem svátost manželství uzavřou, Daniel Vaněk z Nedašovy Lhoty a Veronika Vrbová z Bystřice pod Hostýnem.  

Také dne 7. 10. ve Slavičíně církevní manželství uzavřou Josef Fojtík z Nedašovy Lhoty a Kateřina Fojtíková ze Slavičína. Kdo by věděl o závažné překážce v uzavření těchto manželství, ať to oznámí na faře.